Back to All Events

Booking for artister 101

  • Atelier NŌUA 56 Storgata Bodø, Nordland, 8006 Norway (map)
Julian-Audy-web.jpg

Antihype og Parkenfestivalen sender deg på turné!

Parkenfestivalen og Antihype fortsetter tradisjonen med å etablere nye støtteordninger som kommer det lokale musikkmiljøet tilgode. Tirsdag 25. september inviterer vi derfor til lansering av vår nye turnéstøtte som skal hjelpe unge og uetablerte artister ut på veien.

I tillegg til å dele ut info om selve støtteordningen får vi også besøk av Gøran Aamodt fra Parkenfestivalen som skal dele erfaringer om hvordan man kontakter spillesteder, og Tvibit Tromsø dukker også opp for å informere om sitt stipend Tvibitstigen. Vi vil også dele ut noen raske tips om hvordan man kan gå frem for å planlegge en turne og skaffe seg spillejobber.

Tirsdag 25. September 2018
Kl: 19:00 - 21:00
Sted: Atelier Noua
Pris: Gratis


19:00 - 19:20: Tvibitstigen - Realisér din idé eller ditt prosjekt

Tvibit i Tromsø har en egen støtteordning som gir unge mennesker i Nord-Norge muligheten til å realisere sine egne idéer og prosjekter innen kulturelle og kreative prosjekter. Neste søknadsfrist er 15. oktober, og Mia Eriksen fra Tvibitstigen vil informere om ordningen og svare på spørsmål. http://tvibit.net/stigen/

19:25 - 19:35: Turnéstøtte fra Parkenfestivalen og Antihype

Vi informerer om vårt nye turnéstøtte og hvordan man kan søke. Turnéstøtten er et resultat av veldedighetskonserten «Torsdag i Parken» hvor Antihype er et av tre lokale formål som mottar støtte fra Parkenfestivalen. Turnéstøtten skal være et lavterskeltilbud og gis i utgangspunktet til artister som er i startfasen av sin karriere.

19:45 - 20:15: Hvordan kontakter man et spillested eller festival?

Gøran Aamodt er festivalsjef for Parkenfestivalen i Bodø, og mottar årlig flere hundre forespørsler fra håpefulle band og artister som ønsker å spille på festivalen. Hvordan skiller man seg ut i mengden, og hva bør man ha på plass før man kontakter festivalsjefer og konsertpromotører?

Gøran vil gi noen tips og vise eksempler på hvordan man kan gå frem når man kontakter festivaler og konsertscener rundt om i landet.

20:25 - 21:00: Booking for artister 101

Når man skal ut å spille konsert er det ikke bare instrumenter og gode låter som må være på plass. En del ting bør være avtalt mellom artist og arrangør på forhånd. I dette foredraget gir Audun Selnes og Thomas Litangen fra Antihype deg en rask innføring i hvordan hvordan en konsertavtale bør se ut og hvordan man kan planlegge en turné på egenhånd.

Earlier Event: April 10
Skattekurs for frilansere
Later Event: October 13
DJ kurs med Oh Mama! Crew