Vil du spille på Parken?

Påmeldingen til Skogen-scenen er i gang!

Parken-3877.jpg
 
 

Parkenfestivalen i samarbeid med Antihype gir deg eller ditt band muligheten til å spille på Nord-Norges største musikkfestival. Nå starter påmeldingen til Skogen – scenen som gir unge band og artister muligheten til å dele plakat med blant annet Sigrid, Ellie Goulding og Madrugada.


Påmeldingsfristen er 24. mai 2019


Skogen-scenen har for alvor etablert seg som en liten publikumsfavoritt på Parkenfestivalen etter at den så dagens lys for første gang i 2017. Med fokus på unge og lokale band skrev Bodø Nu at «Parkens minste scene også var dens største seier», og her får publikum for alvor muligheten til å oppdage hva som rører seg i den rike musikkunderskogen i Bodø og Nordland.

– Parkenfestivalen har siden starten hatt fokus på å følge lokale artister «hele veien», noe Sondre Justad, Bendik, Kråkesølv og nå også Virkelig er gode eksempler på. Med en egen scene for lokale talenter får vi vist frem hvor mye spennende som skjer. Dette er artister vi håper å se på hovedscenen om ti år, sier festivalsjef for Parkenfestivalen, Gøran Aamodt.

Første artist er klar

For andre året på rad har Parkenfestivalen vært representert på den legendariske rockemønstringen Rock mot Rus på Andenes. I konkurranse med over 30 andre band fra hele Nord-Norge, ble Innestæmme fra Bodø og Sørarnøy plukket ut til å spille på Skogen-scenen av jurymedlem Tobias Aamodt. Punkebandet Innestæmme har spilt sammen siden 2018, og med alt de har av energi kommer de til å høres helt opp til toppen av Rensåsparken.

Samarbeid

Skogen er et samarbeid mellom Antihype og Parkenfestivalen. Antihype ble etablert på initiativ fra Parken og Bodø kommune i 2016, og er en støttespiller for unge artister og bransjefolk i Nordland. Sammen vil de to aktørene plukke ut fem unge band og artister som skal stå på årets festivalplakat, i tillegg til allerede klare Innestæmme.

– Vi er veldig fornøyde med å fortsette samarbeidet med Antihype om Skogen-scenen. De har veldig god oversikt over hva som rører seg, og vet hva som gror av artister i den lokale underskogen, sier Aamodt.

– Vårt inntrykk er at det kryr av gode band og artister om dagen, og vi gleder oss veldig til å lytte på alle påmeldingene. For oss er dette ett av årets høydepunkt, og vi ønsker oss påmeldinger fra band i alle sjangere og fra alle kanter av Nordland, sier Audun Selnes i Antihype.

En stor opplevelse

I 2018 spilte Thea Meyer, Marvico, Nekrosis, TLQ, A Million Pineapples og Lowhere på scenen. Bård-Åge Nyland Pedersen fra sistnevnte band legger ikke sjul på at det var en stor opplevelse.

- Skogen-scena på Parkenfestivalen er en fantastisk arena å få vist seg frem på som ung artist, og muligheten vi fikk var en stor opplevelse vi kommer til å ta med oss videre i artistkarrieren.

 

Påmeldingsfristen er 24. mai 2019.

Påmeldingsskjema finner du øverst i saken.